Ontdek wat Masters in SketchUp voor jou zal betekenen!


Masters in sketchUp is meer dan een SketchUp training, het gaat om veel meer.

Om iets wat ons allemaal aangaat, nl. hoe we het gegeven 'de bouw' met zijn allen vele malen efficiënter kunnen gaan maken.

Ontdek onze visie en missie en hoe wij je hierbij kunnen helpen als jij inziet dat er ook nog veel aan efficiëntie te winnen is!!

Wij kunnen je helpen om efficiënter te werken en meer te realiseren

Ja, ik wil meer weten!

Wat is de Visie van Masters In SketchUp?

Wist jij dat er vandaag nog tot 80% aan efficiëntie gewonnen kan worden in de ‘bouw’? 


‘Bouwen’ als metafoor (is het nu een huis, een keuken, badkamer, tuin of zwembad) is een dure aangelegenheid. Dus hoe meer gedetailleerde voorbereidingen er gebeuren voor ‘de eerste steen’ gelegd wordt, hoe beter de ‘droom’ van de klant benaderd kan worden. 

En hoe meer er kan ‘bespaard’ worden op dure veranderingen op de werf, hoe minder dure ‘resources’ er verloren zullen gaan.

En dit is niet alleen in de bouw van toepassing!


Hoe kunnen wij hieraan bijdragen?


SketchUp Pro is een 3D ontwerp en tekenprogramma, een tool, die heel veelzijdig is wanneer je hem op de juiste manier gebruikt en alle mogelijkheden ervan kent en benut.


Het is een tool die, wanneer je hem juist toepast en de mogelijkheden ervan kent, je veel meer zal laten realiseren in minder tijd.

SketchUp Pro is een onderdeel van een heel ecosysteem dat een heel scala aan functies en oplossingen biedt.


Het is een tool waar je al je 2D en 3D tekenwerk en nog veel meer in kan realiseren. Je kan bijvoorbeeld aanzichten, plannen, snedes en presentaties gaan creëren en beheren en dit allemaal binnen 1 oplossing!


En dit in een efficiënte workflow van 3D naar 2D ipv van 2D naar 3D met meerdere programma's.


De visie van Masters in SketchUp is dan ook bij te dragen tot de efficiëntie in de ‘bouw’.

Er kan vandaag nog tot 80% aan efficiëntie gewonnen worden in de bouw! 

Hoe meer er nagedacht/gepland wordt in een 3D digitaal/virtueel model, hoe minder dit bij de uitvoering moet gebeuren. Dit kan enorm veel bijdragen bij het winnen aan efficiëntie!


Dit 3D digitaal model start bij het ‘ontwerpen’ van de ‘droom’ van de klant maar moet eveneens doorgetrokken worden bij elke stap in de keten van de ‘planning en uitvoering’ alsook bij de ‘realisatie’ hiervan.


Een ideale tool om hierbij in te zetten is SketchUp Pro en het ecosysteem dat hierbij hoort.

Deze tool kan door iedereen in de ‘keten’ efficiënt gebruikt worden.

Wat is de Missie van Masters In SketchUp?

SketchUp is een veelgebruikte tool in ‘de bouw’. Maar we weten dat de mogelijkheden ervan voor 80% nog niet ten volle benut worden.

Onze missie is de mogelijkheden die SketchUp en zijn ecosysteem biedt te tonen aan de wereld en zo SketchUp gebruikers te helpen om de mogelijkheden die er zijn ten volle te gaan benutten.


Een gebruiker die ALLES in SketchUp doet: 3D en 2D, plannen, snedes, aanzichten en presentaties, … dat definiëren we als een ‘SketchUp Master’.

Onze missie is dan ook om zoveel mogelijk SketchUp gebruikers tot SketchUp Masters op te leiden.


Tegen 2030 is het doel om minstens 1000 Masters in SketchUp te hebben gevormd in zowel binnen als buitenland.


Een Master in SketchUp kan een project van idee tot uitvoering uitwerken in SketchUp Pro en dit voor zowel eigen opdrachten of in opdracht van derden.

Op die manier willen wij onze bijdrage leveren tot het verhogen van de efficiëntie in de ‘bouw’. 

Maar eveneens willen we de meerwaarde verhogen naar de eindklant en naar iedereen die betrokken is in de keten van die ‘bouw’.

Het doel is ook om een platform te creëren van vraag en aanbod tussen opdrachtgevers en beschikbare Masters die die opdrachten kunnen uitvoeren.