Skellet Technics - Pilot 1

Een revolutie in de bouw...

Hoe 80% efficiëntie winnen in de bouw?

Dit is natuurlijk een ambitieus doel en met Masters in SketchUp geloven we er rotsvast in dat het mogelijk is.
Het betekent letterlijk dat je elke stap van het bouwproces onder de loep neemt.
En niet alleen kijkt naar hoe kan het sneller en goedkoper en waar kunnen we nog wat afpitsen ...

Neen, het is kijken naar hoe kunnen we een hele andere manier van bouwen bedenken.
Hoe kunnen we bouwen heruitvinden.
Hoe kunnen we bouwen weer betaalbaarder maken.
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de voetafdruk en de impact op het milieu minimaal is tijdens het bouwprocess en met de gebruikte materialen.
Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wat we bouwen circulair is.

When great minds meet...

Midden juli 2020 vonden Skellet Technics (Erwin Plessers) en Masters in SketchUp (Peter Wuyts) elkaar. Erwin was in 2014 de eerste zelfbouwer met het Skellet bouwsysteem. Over de jaren realiseerde hij heel wat projecten van A tot Z met Skellet. En zo ontstond er een nog verbeterd en zeer uitgekiend bouwsysteem met Skellet.
Skellet werkt met SketchUp en Erwin onderzocht hoe SketchUp hem kon helpen om dit systeem te realiseren. Hoe kwam hij bij Masters in SketchUp?

Masters in SketchUp is een officieel SketchUp training centrum in de Benelux. Het doel is natuurlijk dat je op de beste manier SketchUp leert gebruiken maar Masters in SketchUp gaat nog veel verder. Hun doel is om net als Erwin, meer efficiëntie te kunnen realiseren.
Met een gelijke visie, missie en doel vonden Erwin en Peter zeer snel gemeenschappelijke grond.

Die 80% efficiëntie gaan we niet alleen realiseren met een andere manier van bouwen. Nee, dat gaat ook gepaard met een andere manier van werken.
En vooral met een andere manier van denken en vooral veel samenwerken!
Volgens Peter begint het nog voor de eerste lijn op (digitaal) papier staat. Voor hem is er een echte ‘mindset change’ nodig. Nog meer digitaliseren, alles op de digitale tekentafel en tot op de schroef uitwerken. Alle disciplines doen samenwerken in 1 digitaal 3D model. Zorgen dat elke fout in het ontwerp en bij de uitvoering opgelost kan worden nog voor de eerste steen (in het geval van Skellet Technics, eerste profiel) gelegd is! BIM wordt in België nog vrij weinig toegepast. Voor Peter en Erwin wordt het tijd om dit frequenter te gaan gebruiken en verder te kijken, niet alleen naar wat is er vandaag … maar wat kunnen we nog beter doen dan er nu gebeurt!

Deze revolutie is nodig!

Als de bouw de motor van de economie wil blijven, zal dit niet vanzelf gebeuren, ook niet bij de overheid. De bouw zal zichzelf moeten heruitvinden en 21ste eeuw proof worden!
Een van de initiatieven waar Skellet Technics en Masters in SketchUp zich achter zetten is het “Modular Open System for Architectural Design” - MOSARD systeem. Waarbij het Skellet Technics systeem digitaal beschikbaar gesteld wordt

Begin september presenteert Erwin zijn eerst pilootproject in Houthalen-Helchteren met Atrium Architecten. Het 3D model wordt 100% tot in de details in SketchUp uitgewerkt door Bert, de medewerker van Erwin en Masters in SketchUp voorzien de visualisaties en de animaties voor het project.

 

Voorstel Pilot 1

Het pilootproject is een dubbele eengezinswoning van elk 125m². Het grote voordeel van het Skellet Technics systeem is vooral de snelheid van bouwen. Nadat de fundering is voorzien, kan de constructie van een woning zeer snel klaar zijn. De Skellet profielen worden op voorhand gefabriceerd en op de werf geleverd. Verder wordt er gebruik gemaakt van een modulair vloer en dak systeem dat eveneens klaar op de werf geleverd kan worden. De wanden zijn panelen die zowel de isolatie als de buitenafwerking bevatten en voor de binnenmuren wordt er ook een modulair/circulair systeem gebruikt.


Verder kan het buitenschrijnwerk ook op voorhand gefabriceerd worden.
Plafonds en wanden zijn voorzien van een klimaatsysteem. (maar geen luchtverplaatsing zoals bij airco’s)

versie3_4 - Photo.jpg

Op die manier kan je een casco woning binnen een week klaar hebben. 

Dit heeft een zeer grote impact op de kostprijs van de constructie, welke dan ook veel lager is dan de traditionele bouwmethodes.

Ontdek meer over Skellet Technics

Bekijk ook het diepte interview Peter ivm hoe 80% efficiëntie te behalen in de bouw hier.

 

Wij kunnen ook jou helpen!

Wens jij ook een project voor te stellen als een animatie?

Hierbij kunnen wij jou uiteraard helpen!

Contacteer ons met je vraag.